craciun

Caini - Anunturi adoptii caini

08 decembrie 2010

Ghicitoare: Care este cel mai fitzos animal?

Pisica persana? Catelusul chiuaua? Iguana? NU. Ursuletul Koala este cel mai fitos animal.

Da, ursuletii aceia mici si draguti, poate singurul tip de urs pe care ai indrazni sa-l iei in brate vreodata. Nu ca ai putea vreodata sa ai un urs koala drept animal de casa, pentru ca este ilegal, fiind specie protejata. Dar cu siguranta ca toti am dori sa-l luam acasa.
Noi ii spunem urs, insa de fapt koala este inrudit cu cangurul, fiind un marsupial, si a reusit cu greu sa scape de vanatori, pana acum un secol fiind pe care de disparitie. Numele sau latin, Phascolarctos cinereus, inseamna "urs cu marsupiu de culoarea cenusei", motiv pentru care foarte multa lume ii spune "urs".

Chiar si daca nu ar fi ilegal sa tii in casa o astfel de comoara, se pare ca  e extrem de complicat sa-l cresti.

Nu numai ca ursuletul koala mananca doar frunze de eucalipt (la noi, mai rar gasesti, poate niciodata), ci mananca doar o anumita specie de eucalipt (Eucalyptus Globulosus) si prefera numai anumite frunze, cu o anumita culoare si textura. Mai mult, frunzele trebuie sa provina din copaci inconjurati de alti arbori, mai mici sau mai mari, in functie de cum ii este pe plac ursuletului.

Cercetatorii au descoperit ca ursul koala intai gusta frunzele, si daca nu ii plac nu le mananca, arata un studiu publicat recent in revista "Ecology". Acum, conservationistii spera ca descoperirea sa ii ajute sa protejeze mai bine specia si sa readuca populatia de ursi koala la un numar mai mare.

Pentru un ierbivor, e cam greu de multumit, nu-i asa?


Preluat de pe www.animale.ro

Niciun comentariu: