craciun

Caini - Anunturi adoptii caini

17 octombrie 2010

Ghid pentru alegerea soparlei potrivite

Pentru persoanele care sunt de parere ca serpii sunt doar un pic prea „fiorosi”, dar care totusi isi doresc o reptila ca animalut de casa, soparlele se incadreaza in cerintele lor. Dar, cu atat de multe forme si varietati, care dintre ele este potrivita pentru tine? Inainte de a-ti achizitiona o soparla, studiaza atent diferitele specii. Fii la curent cu cerintele de crestere, de adapostire si de hranire ale fiecarei specii care crezi ca ti-ar placea. Cu cat esti mai instruit in ceea ce priveste aceste tipuri de reptile, cu atat vei face o alegere mai buna.
Soparlele gecko-leopard
Gecko-leopardul este o soparla frumoasa, curioasa si fascinanta, o adevarata provocare pentru cei care-si doresc sa o creasca si poate fi o excelenta reptila de casa. Cu toate acestea, ca orice alta reptila, ea are conditii de viata si de crestere speciale. Situatia ideala este de a tine o singura soparla gecko-leopard, avand in vedere ca aceasta specie de soparla nu se simte singura sau nu are nevoie de o interactiune sociala cu alti membrii din specia proprie. In realitate, specimenele cele mai sanatoase, cele mai bine intretinute si care traiesc cel mai mult sunt cele crescute si tinute singure.
Dragonul barbos
Multi erpetologi considera dragonii barbosi ca una dintre cele mai bune soparle de crescut ca animalute de casa datorita temperamentului, marimii si aspectului lor. Dragonii barbosi sunt denumiti dupa capacitatea lor de a-si extinde si de a-si innegri pielea de pe partea ventrala a gatului, dand impresia unei barbi.
Anola maronie
Anola maronie este o soparla activa, destul de rezistenta si usor de procurat, cu un regim de viata semiarboricol. Avand in vedere ca aceasta este, de altfel, destul de ieftina, costand intre 2 si 3 dolari in Statele Unite - anola maronie este soparla „de inceput" pentru multi dintre pasionati. De asemenea, ea trebuie considerata un animalut de terariu facut numai pentru a fi privit (la fel ca un caras auriu intr-un acvariu), si nu ca pe unul care poate fi manipulat toata ziua. Anolelor nu le place acest lucru deloc.
Anola verde
La fel ca si anola maronie, anola verde este o soparla rezistenta, atractiva si usor de procurat, al carui stil de viata este, in principal, arboricol. Asemenea anolei maronii, anola verde este considerata o soparla „de inceput" pentru pasionatii neexperimentati.
Iguana verde
Iguana verde este cea mai populara reptila de companie de pe piata. Aceasta soparla este, in esenta, un consumator de frunze si un stapan desavarsit al mediului sau de viata. Iguana se poate catara cu agilitate, inoata excelent, alearga repede si face salturi atunci cand este necesar. Este bine de stiut ca iguana verde musca.
Soparla gecko tokay
Gecko tokay este o soparla arboricola, nocturna, rezistenta, dar rezervata si relativ ieftina ca pret, costand intre 100 si 300 RON. Aceasta soparla asiatica, tropicala si de talie mare creste pana la 30 cm lungime, fiind una dintre cele mai mari soparle gecko. Ea a fost denumita dupa strigatul sau puternic emis in timpul momentelor in care-si desemneaza teritoriul, respectiv, „toe-kayyyy".
Scincida cu limba albastra
O familie de soparle variate si extrem de adaptabile, scincidele sunt animalute de casa bune si usor de crescut, care pot trai pana la 20 de ani. Ele pot fi gasite intr-o gama larga de culori: cenusiu, rosu, maroniu, pestrit, dungat sau patat. Ceea ce au toate in comun este un caracter surprinzator de docil si o limba lipicioasa, de culoare albastru intens.
Dragonul de apa
Dragonul de apa este o soparla arboricola, de marime medie si de o culoare verde crud, originara din Asia de Sud-Est. Luand in considerare comportamentul lor nervos si necesitatile oarecum complicate de gazduire si hranire, dragonii de apa sunt soparle care se adreseaza pasionatilor avansati sau macar cu o oarecare experienta. Aceste soparle sunt animalute frumoase a caror gratie naturala si agilitate le transforma in niste creaturi privite cu fascinatie.

Niciun comentariu: